Sopharma Tabex
Sopharma Tabex

IS FOR SALE

This domain name (or website with content) is available for sale by its owner.

Any offer you submit is binding for 7 days.

If you require futher information contact us.

MAKE AN OFFER

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Sopharma Tabex – Blue Box – 1,5 mg citizinë – 100 tableta | ÇMIMI ME ZBRITJE
Ofertë!

Sopharma Tabex – Blue Box – 1,5 mg citizinë – 100 tableta | ÇMIMI ME ZBRITJE

27,99

SKU: 3800010641517 Kategori:

Informacion shtesë

Prodhuesi

Sopharma

Markë

Sopharma Tabex Bullgari

Shuma

100 tableta

EAN

3800010641517

Jini shumë të kujdesshëm kur blini Tabex Online nga Amazon ose tregje të tjera, pasi Sopharma Tabex origjinale mund të jetë e falsifikuar dhe për këtë arsye jashtëzakonisht e rrezikshme për shëndetin tuaj!

Blini Sopharma Tabex vetëm nga faqet zyrtare të Sopharma Tabex!

Çfarë është Sopharma Tabex dhe për çfarë përdoret

Sopharma Tabex përmban substancën aktive cytisine, e cila vepron në trupin e duhanpirësit të ngjashëm me nikotinën. Marrja e Sopharma Tabex çon në një ndërprerje graduale të pirjes së duhanit pa ndjesi të pakëndshme dhe shqetësime të lidhura me lënien e cigares.

Sopharma Tabex përdoret te personat e varur nga duhanpirja (nikotinizmi kronik) që duan të lënë duhanin.

Çfarë duhet të dini përpara se të merrni Sopharma Tabex

Mos merrni Sopharma Tabex nëse:

 • prania e alergjisë (mbindjeshmërisë) ndaj substancës aktive ose ndonjërit prej përbërësve të tjerë (të renditur më poshtë);
 • infarkt i fundit i miokardit ose goditje në tru, angina pectoris e paqëndrueshme,
 • çrregullime të ritmit të zemrës (aritmi kardiake), hipertension i rëndë arterial, aterosklerozë;
 • shtatzënia ose ushqyerja me gji.

Nëse nuk jeni të sigurt, pyesni mjekun ose farmacistin tuaj përpara se të merrni Sopharma Tabex.

Paralajmërimet dhe masat paraprake

Flisni me mjekun ose farmacistin tuaj përpara se të merrni Sopharma Tabex nëse vuani nga:

sëmundje ishemike të zemrës (furnizimi i dëmtuar i gjakut në muskujt e zemrës); dështimi i zemrës (dobësia e muskujve të zemrës);

 • hipertension arterial (presion i lartë i gjakut);
 • sëmundjet cerebrovaskulare;
 • bllokimi i enëve të gjakut;
 • sëmundjet e veshkave ose të mëlçisë;
 • hipertiroidizëm (rritje e funksionit të gjëndrës tiroide);
 • ulçerë;
 • diabeti;
 • tumoret kromafine të gjëndrës mbiveshkore;
 • sëmundja e refluksit gastroezofageal (kthimi i lëngut të stomakut në pjesën e poshtme të ezofagut, i cili manifestohet me një ndjesi djegieje);
 • sëmundje mendore (disa forma të skizofrenisë).

Fëmijët, adoleshentët dhe të rriturit mbi 65 vjeç

Nuk ka përvojë të mjaftueshme klinike për përdorimin e sigurt të Sopharma Tabex tek fëmijët nën 18 vjeç dhe të rriturit mbi 65 vjeç.

Barna të tjera dhe Sopharma Tabex

Tregoni mjekut ose farmacistit tuaj nëse jeni duke marrë, keni marrë kohët e fundit ose mund të merrni ndonjë ilaç tjetër.

Informoni mjekun tuaj nëse jeni duke përdorur barna të tilla si: fizostigmina, galantamina, statinat, barnat për uljen e presionit të gjakut, teofilina, ropinirol, clozapine, olanzapine, për shkak të rritjes së mundshme të efekteve anësore të tyre kur përdoren njëkohësisht me Sopharma Tabex.

Sopharma Tabex me ushqime dhe pije

Ushqimi dhe pijet nuk ndikojnë në efektin e Sopharma Tabex.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji

Nëse jeni shtatzënë ose ushqeni me gji, mendoni se mund të jeni shtatzënë ose po planifikoni të mbeteni shtatzënë, konsultohuni me mjekun tuaj përpara se të përdorni Sopharma Tabex.

Nëse jeni shtatzënë ose ushqeni me gji, nuk duhet të trajtoheni me Sopharma Tabex.

Drejtimi dhe përdorimi i makinerive

Nuk ka të dhëna për efektet anësore të Sopharma Tabex gjatë kryerjes së aktiviteteve që kërkojnë vëmendje të shtuar dhe shpejtësi të reaksioneve.

Si të merrni Sopharma Tabex

Merrni gjithmonë Sopharma Tabex saktësisht siç përshkruhet në këtë fletëudhëzues. Nëse nuk jeni të sigurt, pyesni mjekun ose farmacistin tuaj.

Trajtimi kryhet sipas skemës së mëposhtme:

 • 1 - 3 ditë: 1 tabletë 6 herë në ditë (në 2 orë).
  Gjatë këtyre ditëve pritet një ulje graduale e numrit të cigareve të tymosura. Nëse rezultati është i pakënaqshëm, trajtimi ndërpritet dhe mund të përsëritet pas 2-3 muajsh. Me një efekt të kënaqshëm (reduktuar ndjeshëm numrin e cigareve) pas ditës së 3-të, trajtimi vazhdon sipas skemës;
 • 4-12 ditë: 1 tabletë çdo 2,5 orë (5 tableta në ditë);
 • 13-16 ditë: 1 tabletë çdo 3 orë (4 tableta në ditë);
 • 17 - 20 ditë: 1 tabletë çdo 5 orë (3 tableta në ditë);
 • 21-25 ditë: 1-2 tableta në ditë.

Ndërprerja përfundimtare e pirjes së duhanit duhet të bëhet në ditën e 5-të pas fillimit të trajtimit. Pas përfundimit të kursit të trajtimit, pacienti duhet të tregojë vullnet dhe të mos i lejojë vetes një cigare të vetme.

Mënyra e aplikimit: tabletat merren nga goja me një sasi të mjaftueshme lëngu.

Nëse keni marrë më shumë se doza e kërkuar e Sopharma Tabex

Nëse keni marrë një dozë më të madhe se sa është përshkruar, mund të ndjeni të përzier, të vjella, djersitje, dridhje, dëmtim të shikimit, dobësi të përgjithshme, rritje të rrahjeve të zemrës; konvulsione, vështirësi në frymëmarrje.

Në një rast të tillë, ndaloni marrjen e Sopharma Tabex dhe konsultohuni me një mjek ose kërkoni ndihmë në institucionin më të afërt shëndetësor.

Nëse harroni të merrni Sopharma Tabex

Nëse humbisni një dozë, merrni atë sa më shpejt të jetë e mundur. Nëse është pothuajse koha për dozën tjetër, merrni atë si zakonisht, duke anashkaluar dozën që keni harruar. Mos merrni një dozë të dyfishtë për të kompensuar një dozë të humbur. Vazhdoni të merrni Sopharma Tabex siç përshkruhet në këtë fletëudhëzues.

Nëse keni pyetje të mëtejshme në lidhje me përdorimin e Sopharma Tabex, pyesni mjekun ose farmacistin tuaj.

Efektet anësore të mundshme

Si të gjitha barnat, Sopharma Tabex mund të shkaktojë efekte anësore, megjithëse jo të gjithë i marrin ato.

Gjatë trajtimit me Sopharma Tabex, veçanërisht në fillim, janë të mundshme efektet anësore të mëposhtme:

E zakonshme (prek deri në 1 në 10 pacientë)

 • dhimbje koke;
 • vertigo;
 • goje e thate;
 • nauze;
 • dispepsi;
 • dhimbje në pjesën e sipërme të barkut.

Të rralla (prek deri në 1 në 100 pacientë)

 • përgjumje;
 • pagjumësi;
 • kapsllëk;
 • diarre;

Nuk dihet (frekuenca nuk mund të vlerësohet nga të dhënat e disponueshme)

 • palpitacione;
 • përshpejtimi i rrahjeve të zemrës;
 • rritje e lehtë e presionit të gjakut;
 • nervozizëm i rritur;
 • vështirësi në frymëmarrje;
 • ndryshime në shije dhe oreks;
 • dhimbje stomaku;
 • dhimbje të muskujve;
 • dhimbje gjoksi;
 • humbje peshe;

Reaksione negative

Nëse keni ndonjë efekt anësor, tregoni mjekut ose farmacistit tuaj. Kjo përfshin të gjitha efektet anësore të mundshme që nuk janë përshkruar në këtë fletëudhëzues.

Si të ruhet Sopharma Tabex

Ruajeni në paketimin origjinal për t'u mbrojtur nga lagështia.

Të ruhet nën 25°C.

Mbajeni jashtë mundësive të fëmijëve!

Sopharma Tabex nuk duhet të përdoret pas datës së skadencës të shënuar në paketim. Data e skadimit përfshin ditën e fundit të muajit të caktuar.

Ilaçet nuk duhet të hidhen në kanalin e kanalizimeve ose në kontejnerët e mbeturinave shtëpiake. Pyesni farmacistin tuaj se si t'i hidhni ilaçet tuaja të padëshiruara. Këto masa do të ndihmojnë në mbrojtjen e mjedisit.

Përmbajtja e paketës dhe informacione shtesë

Çfarë përmban Sopharma Tabex

Përbërësi aktiv është citisinë (citizinë) 1,5 mg.

Përbërësit e tjerë janë: dihidrat sulfat kalciumi, pluhur celulozë, silicë anhidër koloidale, stearat magnezi.

Përbërja e veshjes së filmit: Opadray P kafe (polivinil alkool - pjesërisht i hidrolizuar, dioksid titani (E171), makrogol 4000, lecithin, talk (E553b), oksid hekuri i verdhë (E172), oksid hekuri i kuq (E 172), oksid hekuri i zi ( E 172).

Si duket Sopharma Tabex dhe përmbajtja e paketimit

Tabletat janë ngjyrë bezhë, të rrumbullakëta, bikonvekse, të gdhendura me shenjën "S" në njërën anë të tabletës.

20 tableta në një blister me fletë PVC/PE/PVdC/Al, 5 blistera në një kuti kartoni, së bashku me një fletëpalosje.

Informacion shtesë

Prodhuesi

Sopharma

Markë

Sopharma Tabex Bullgari

Shuma

100 tableta

EAN

3800010641517

Sopharma Tabex – Blue Box – 1,5 mg citizinë – 100 tableta | ÇMIMI ME ZBRITJE

27,99

Jini shumë të kujdesshëm kur blini Tabex Online nga Amazon ose tregje të tjera, pasi Sopharma Tabex origjinale mund të jetë e falsifikuar dhe për këtë arsye jashtëzakonisht e rrezikshme për shëndetin tuaj!

Blini Sopharma Tabex vetëm nga faqet zyrtare të Sopharma Tabex!

sqShqip