Софарма 1ТП11Т
Софарма 1ТП11Т

IS FOR SALE

This domain name (or website with content) is available for sale by its owner.

Any offer you submit is binding for 7 days.

If you require futher information contact us.

MAKE AN OFFER

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Софарма 1ТП11Т – Сина кутија – 1,5 mg цитизин – 100 таблети | ЦЕНА СО ПОПУСТ
Купи!

Софарма 1ТП11Т – Сина кутија – 1,5 mg цитизин – 100 таблети | ЦЕНА СО ПОПУСТ

27,99

SKU: 3800010641517 Категорија

Дополнителни информации

Производител

Софарма

Бренд

Софарма 1ТП11Т Бугарија

износ

100 таблети

EAN

3800010641517

Ве молиме бидете многу внимателни кога купувате Tabex онлајн од Амазон или други пазари, бидејќи оригиналниот Sopharma Tabex може да биде фалсификуван и затоа е крајно опасен за вашето здравје!

Купете Sopharma Tabex само од официјалните веб-страници на Sopharma Tabex!

Што е Sopharma Tabex и за што се користи

Софарма 1ТП11Т содржи активната супстанција цитизин, која делува на телото на пушачот слично како никотинот. Земањето Sopharma Tabex доведува до постепено прекинување на пушењето без непријатни сензации и непријатност поврзани со откажување од цигари.

Софарма Tabex се користи кај луѓе зависни од пушење (хроничен никотинизам) кои сакаат да се откажат.

Што треба да знаете пред да земете Софарма 1ТП11Т

Не земајте Софарма 1ТП11Т ако:

 • присуство на алергија (преосетливост) на активната супстанција или која било од другите состојки (наведени подолу);
 • неодамнешен миокарден инфаркт или мозочен удар, нестабилна ангина пекторис,
 • нарушување на срцевиот ритам (срцева аритмија), тешка артериска хипертензија, атеросклероза;
 • бременост или доење.

Ако не сте сигурни, прашајте го вашиот лекар или фармацевт пред да земете Софарма 1ТП11Т.

Предупредувања и мерки на претпазливост

Разговарајте со вашиот лекар или фармацевт пред да земете Софарма Tabex доколку страдате од:

исхемична срцева болест (нарушено снабдување со крв во срцевиот мускул); срцева слабост (слабост на срцевиот мускул);

 • артериска хипертензија (висок крвен притисок);
 • цереброваскуларни заболувања;
 • блокада на крвните садови;
 • болести на бубрезите или црниот дроб;
 • хипертироидизам (зголемена функција на тироидната жлезда);
 • чир;
 • дијабетес;
 • хромафински тумори на надбубрежната жлезда;
 • гастроезофагеална рефлуксна болест (враќање на сокот од желудникот во долниот дел на хранопроводникот, што се манифестира со чувство на печење);
 • ментална болест (некои форми на шизофренија).

Деца, адолесценти и возрасни над 65 години

Нема доволно клиничко искуство за безбедна употреба на Sopharma Tabex кај деца под 18-годишна возраст и возрасни над 65-годишна возраст.

Други лекови и Софарма 1ТП11Т

Кажете му на вашиот лекар или фармацевт ако земате, неодамна сте земале или можеби земате други лекови.

Информирајте го вашиот лекар доколку користите лекови како што се: физостигмин, галантамин, статини, лекови за намалување на крвниот притисок, теофилин, ропинирол, клозапин, оланзапин, поради можно зголемување на нивните несакани ефекти при истовремена употреба со Софарма Tabex.

Софарма 1ТП11Т со храна и пијалоци

Храната и пијалоците не влијаат на ефектот на Софарма 1ТП11Т.

Бременост и доење

Ако сте бремени или доите, мислите дека можеби сте бремена или планирате да забремените, консултирајте се со вашиот лекар пред да го користите Sopharma Tabex.

Ако сте бремени или доите, не треба да се лекувате со Софарма 1ТП11Т.

Возење и ракување со машини

Нема податоци за негативните ефекти на Софарма 1ТП11Т при вршење активности кои бараат зголемено внимание и брзина на реакции.

Како да се земе Софарма 1ТП11Т

Секогаш земајте Sopharma Tabex точно како што е опишано во ова упатство. Ако не сте сигурни, прашајте го вашиот лекар или фармацевт.

Третманот се изведува според следнава шема:

 • 1 - 3 дена: 1 таблета 6 пати на ден (за 2 часа).
  Во текот на овие денови се очекува постепено намалување на бројот на испушени цигари. Доколку резултатот е незадоволителен, третманот се прекинува и може да се повтори по 2-3 месеци. Со задоволителен ефект (значително намален број на цигари) по 3-тиот ден, третманот продолжува според шемата;
 • 4-12 дена: 1 таблета на секои 2,5 часа (5 таблети дневно);
 • 13-16 дена: 1 таблета на секои 3 часа (4 таблети дневно);
 • 17 - 20 дена: 1 таблета на секои 5 часа (3 таблети дневно);
 • 21-25 дена: 1-2 таблети дневно.

Конечниот прекин на пушењето треба да се случи на 5-тиот ден по почетокот на третманот. По завршувањето на курсот за лекување, пациентот мора да покаже волја и да не си дозволи ниту една цигара.

Начин на примена: таблетите се земаат орално со доволна количина течност.

Ако сте земале повеќе од потребната доза на Софарма 1ТП11Т

Ако сте земале доза поголема од пропишаната, може да почувствувате гадење, повраќање, потење, тремор, оштетен вид, општа слабост, зголемен пулс; конвулзии, отежнато дишење.

Во таков случај, престанете да го земате Софарма 1ТП11Т и консултирајте се со лекар или побарајте помош во најблиската здравствена установа.

Ако заборавите да земете Софарма 1ТП11Т

Ако пропуштите доза, земете ја што е можно поскоро. Ако е скоро време за следната доза, земете ја како и обично, прескокнувајќи ја дозата што сте ја заборавиле. Не земајте двојна доза за да ја надоместите пропуштената доза. Продолжете со земање на Sopharma Tabex како што е опишано во ова упатство.

Ако имате дополнителни прашања поврзани со употребата на Софарма 1ТП11Т, прашајте го вашиот лекар или фармацевт.

Можни несакани ефекти

Како и сите лекови, така и Софарма 1ТП11Т може да предизвика несакани ефекти, иако не ги добиваат сите.

За време на третманот со Софарма 1ТП11Т, особено на почетокот, можни се следните несакани ефекти:

Често (погодува до 1 од 10 пациенти)

 • главоболка;
 • вртоглавица;
 • сува уста;
 • гадење;
 • диспепсија;
 • болка во горниот дел на стомакот.

Невообичаени (погодува до 1 од 100 пациенти)

 • поспаност;
 • несоница;
 • запек;
 • дијареа;

Не е познато (фреквенцијата не може да се процени од достапните податоци)

 • палпитации;
 • забрзување на отчукувањата на срцето;
 • мало зголемување на крвниот притисок;
 • зголемена раздразливост;
 • отежнато дишење;
 • промени во вкусот и апетитот;
 • болка во стомакот;
 • болки во мускулите;
 • болки во градите;
 • губење на тежина;

Несакани реакции

Ако добиете какви било несакани ефекти, кажете му на вашиот лекар или фармацевт. Ова ги вклучува сите можни несакани ефекти кои не се опишани во ова упатство.

Како да се чува Софарма Tabex

Да се чува во оригинално пакување за да се заштити од влага.

Да се чува на температура под 25°C.

Да се чува подалеку од дофат на деца!

Софарма 1ТП11Т не треба да се користи по датумот на истекување означен на пакувањето. Датумот на истекување го вклучува последниот ден од наведениот месец.

Лековите не треба да се фрлаат во одводот или во садот за отпад од домаќинството. Прашајте го вашиот фармацевт како да ги отстраните вашите несакани лекови. Овие мерки ќе помогнат да се заштити животната средина.

Содржина на пакетот и дополнителни информации

Што содржи Софарма 1ТП11Т

Активната состојка е цитизин (цитизин) 1,5 mg.

Останатите состојки се: калциум сулфат дихидрат, целулоза во прав, колоиден безводен силициум диоксид, магнезиум стеарат.

Состав на филмската обвивка: Opadray P кафеава (поливинил алкохол - делумно хидролизиран, титаниум диоксид (E171), макрогол 4000, лецитин, талк (E553b), жолт железен оксид (E172), црвен железен оксид (E 172), црн железен оксид (Е 172).

Како изгледа Sopharma Tabex и содржина на пакувањето

Таблетите се беж, тркалезни, биконвексни, врежани со знакот „S“ на едната страна од таблетот.

20 таблети во блистер од PVC/PE/PVdC/Al фолија, 5 блистери во картонска кутија, заедно со упатство.

Дополнителни информации

Производител

Софарма

Бренд

Софарма 1ТП11Т Бугарија

износ

100 таблети

EAN

3800010641517

Софарма 1ТП11Т – Сина кутија – 1,5 mg цитизин – 100 таблети | ЦЕНА СО ПОПУСТ

27,99

Ве молиме бидете многу внимателни кога купувате Tabex онлајн од Амазон или други пазари, бидејќи оригиналниот Sopharma Tabex може да биде фалсификуван и затоа е крајно опасен за вашето здравје!

Купете Sopharma Tabex само од официјалните веб-страници на Sopharma Tabex!

mk_MKМакедонски јазик