Софарма 1ТП11Т
Софарма 1ТП11Т

IS FOR SALE

This domain name (or website with content) is available for sale by its owner.

Any offer you submit is binding for 7 days.

If you require futher information contact us.

MAKE AN OFFER

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
За нас

Софарма Tabex им помогна на милиони луѓе ширум светот да се откажат од пушењето

Уште во 1865 година, академик А. Орехов, го открил и анализирал алкалоидот цитизин, активната состојка во Софарма 1ТП11Т. Цитизинот спаѓа во групата на никотински блокатори познати во клиничката пракса како респираторни стимуланси. Фармаколошкото истражување на цитизин во Катедрата за фармакологија на Софискиот медицински институт започна уште во 1950-тите, во кое двајца познати бугарски фармаколози, проф. Пасков и д-р Добрев, дојдоа до заклучок дека цитизинот може да се користи како лек за откажување од пушење поради помалата токсичност од никотинот и особено поради послабото периферно дејство врз кардиоваскуларниот систем, бидејќи делува како никотин на истите рецептори во човечкиот мозок.

Она што е интригантно е што пред повеќе од половина век двајца тешки пушачи-фармаколози дошле до брилијантна идеја како на зависните од цигари да им дадат шанса лесно да го поминат синдромот на повлекување (состојба на лошо расположение, анксиозност, главоболка итн. .).

Во 1962 година бугарскиот професор Исаев го изолирал цитизинот од растението лабурнум и започнал интензивно истражување за создавање на оригиналниот Tabex. Следеа големи клинички студии во Бугарија, Германија и Полска кои ја потврдуваат ефикасноста и особено потребата за позитивни ставови во обидите за откажување од пушење.

Добро е познато дека депресивното расположение и синдромот на повлекување се ментални болести, поврзани со каква било зависност, кои најтешко се надминуваат. Опсежните клинички истражувања во различни земји ја потврдија оваа предност на Sopharma Tabex.

Вредности на Софарма Tabex

НЕГА

Ние се грижиме за нашите клиенти нудејќи ефективна услуга

ДОВЕРБА

Стекнуваме доверба затоа што сме експерти и ги ставаме клиентите на прво место

ИНОВАЦИЈА

Воведуваме нови и иновативни производи со грижа за нашите клиенти
mk_MKМакедонски јазик